Reinasan. Cleaner. Greener. Safer.

Aspergillus Niger

×

Wat is Aspergillus Niger?

De zwarte schimmel genaamd Aspergillus Niger komt veel voor op vruchten en groenten. Hierbij kan u denken aan abrikozen, pinda’s, druiven en uien. Naast het aantasten van groenten en fruit kan deze schimmel ook textielmaterialen aantasten en veelal voorkomen in vochtige ruimtes. Aspergillus Niger groeit voornamelijk wanneer er sprake is van hoge temperaturen en luchtvochtigheid. De optimale hitte voor de zwarte schimmel ligt tussen de 35 °C en 37 °C, maar kan ook groeien bij temperaturen vanaf 6 °C tot 47 °C.

Is Aspergillus schimmel schadelijk?

De groen zwarte aanslag is niet alleen vaak terug te vinden in vochtige badkamers. Slecht geventileerde ruimtes zoals bibliotheken, gymzalen en kelders kunnen ook geraakt worden. De zwarte schimmel komt dus veel vaker door dan wat we doorhebben. Schimmelgroei binnenshuis betreft maar liefst 25% van de Europese sociale woningbouw. Zowel op materiaal als in de muren van uw huis kan de Aspergillus groeien. Hierdoor wordt het huis aangetast, maar het kan ook leiden tot gezondheidsproblemen. Wanneer een persoon veel blootgesteld wordt aan schimmel kan dit allergie opwekken of problemen veroorzaken voor astmapatiënten.

Zwarte schimmel verwijderen

U kan zwarte schimmel verwijderen als de oorzaak is van de aanslag bekend is. Om de Aspergillus vervolgens te verwijderen zijn er een aantal simpele en desnoods hardnekkige methodes te gebruiken. Over het algemeen zijn dit de simpele manieren om schimmel tegen verwijderen:

  • Het verwarmen van de lucht
  • Dagelijks het huis ventileren
  • Ontvochtigers plaatsen
  • Dampdoorlatende verf zodat een muur kan ademen

Als deze methodes niet werken kunt u gebruik maken van hardnekkige manieren zoals schimmel verwijderende producten. Azijn of bleekmiddel worden hiervoor vaak gebruikt naast chloor, Borax en speciale schimmel producten van HG.

Ga terug naar de kennisbank

Greep uit onze partners

AcoustiNorm
MH Roadstyling
Thibor
ROVO Benelux
Ben Eilers
Burotronic
LSB Groep
Wagemans
Viralis
atmr
FurniWorks
Next Level Office
Mischa Reinasan Wat leuk dat u interesse heeft. Ik stuur u graag wat informatie toe. Uiteraard sta ik er voor open om met u mee te denken. Ik ben te bereiken op +31 (0)43 - 302 00 41.

Mischa Frijns - Mede-eigenaar Reinasan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.