Reinasan. Cleaner. Greener. Safer.

Ons bedrijf

×

De Reinasan Methode

De grondlegger van Reinasan, Carl Schoonenberg, wil met zijn levenswerk een groene voetafdruk achterlaten.

“Reinasan is mijn levenswerk. Onze producten zijn een combinatie tussen de kennis die ik in de afgelopen decennia heb opgedaan en mijn visie om de wereld schoner achter te laten. Met onze producten zet ik de nieuwe ‘hygiëne standaard’ neer.”

– Carl Schoonenberg

Duurzame technologie

Duurzaamheid en zorg voor natuur en milieu is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. In de eerste helft van de twintigste eeuw waren maar weinig mensen zich bewust dat het hoge tempo waar techniek en de economie zich ontwikkelden, ten koste van de levende natuur kon gaan. De kwaliteit van het milieu van de mens was nog geen thema waarover men zich zorgen maakte.

Dat tij is gekeerd. Een gezond leefmilieu wereldwijd krijgt steeds meer maatschappelijk draagvlak. En dat heeft consequenties voor de bedrijfsvoering van iedere onderneming en organisatie. Reinasan weet dat en biedt alternatieven die een gezonde leefomgeving bevorderen. Reinasan bewijst dat aandacht voor natuur en milieu binnen een technische ontwikkeling effectief mogelijk is en ook nog winst oplevert.

Reinasan combineert duurzaamheid met technologie. Reinasan ontwikkelt technologie om duurzaam schone oppervlakken te realiseren. Door duurzaam om te gaan met technologie zorgt Reinasan ervoor dat er nauwelijks schadelijke neveneffecten ontstaan bij het reinigen, onderhouden van producten: van gevel tot zitbank, van dakpan tot tentdoek. Dat is bij veel professionele reinigingsproducten wel anders.

Hoe werken de duurzame producten van Reinasan?

Reinasan maakt bij het dieptereiniging van producten gebruik van biokatalysatoren die 24 uur per dag actief hun werk doen tot in de cellen op het kleinste niveau. Door deze methode te combineren met protectie kunnen nieuwe en bestaande producten verduurzaamd worden, die 24 uur per dag actief hun werk blijven doen op Nano niveau, gegarandeerd tot wel 10 jaar, waardoor de bruikbaarheid en levensduur aanzienlijk toenemen.

Onderstaande liniaal geeft weer op welk moleculair (Nano) niveau de Reinasan producten actief werkzaam zijn. De verschillende Reinasan producten in de series DCS en PSS zijn kleiner dan alle soorten organische vervuilingen. Door de groene Biocatalyst technologie vindt er een dieptereiniging plaats in het oppervlak. Dankzij de Photocatalyst protectie technologie worden 24/7 actief alle nieuwe organische vervuilingen die op het oppervlak terecht komen ontmanteld. Middels deze unieke Reinasan combinatie kunnen we gegarandeerd permanent diverse oppervlakken duurzaam beschermen, schoon houden en ‘easy to clean’ onderhouden.

Voordelen van de Reinasan producten:

 • Minder tot geen belasting van natuur- en milieu
 • Reiniging tot in de kleinste cellen
 • Eenvoudig te verwerken
 • Volkomen veilig

Behandelen met de producten van Reinasan zorgt voor:

 • Het zelfreinigend vermogen van producten
 • Minimaal onderhoud / easy to clean
 • Afstoten en afbreken van vervuiling 24 uur per dag, jaar in jaar uit
 • Verhoging van de hygiënische waardes waardoor mens en dier gezond blijven en ziekteverwekkers onschadelijk gemaakt worden of uit de buurt blijven
 • Het herstellen van producten waardoor de functionaliteit terugkeert

Het resultaat van de producten van Reinasan:

 • Verlenging van de levensduur zowel bij nieuwe als bij gebruikte producten / objecten / materialen
 • Beter en makkelijker hygiënisch schoon te houden
 • Garantie tot wel 10 jaar
 • Minder onderhoudskosten
 • Minder belastend voor natuur- en milieu
 • Minder gebruik van energie en water
 • Minder afvalstromen
Icoon Eco-FriendlyIcoon Recyclable

Wilt u weten hoe u met Reinasan ook uw objecten, materialen en producten kunt verduurzamen?

Wij vertellen u graag meer over de wereld achter al onze (diepte) reinigingsproducten (DCS), protectiemiddelen (PSS) en partnerprogramma’s.

Wilt u meer weten?

Veelgestelde vragen

Greep uit onze partners

AcoustiNorm
MH Roadstyling
Thibor
ROVO Benelux
Ben Eilers
Burotronic
LSB Groep
Wagemans
Viralis
atmr
FurniWorks
Next Level Office