Reinasan. Cleaner. Greener. Safer.

Klebsiella Pneumoniae

×

Wat is Klebsiella Pneumoniae?

Klebsiella Pneumoniae bacteriën komen oorspronkelijk voor in de darmen, waar ze geen ziekte veroorzaken. Er zijn wel bijzondere varianten van de Klebsiella bacterie zoals Oxa-48. Deze variant kan bijna alle soorten antibiotica afbreken als eigenschap. Wanneer een persoon besmet is met deze variant van de Klebsiella bacterie is een infectie moeilijk te behandelen.

Soorten Klebsiella bacteriën

In totaal zijn er zeven sub-soorten van het genus Klebsiella. De meest belangrijke zijn Klebsiella oxytoca en Klebsiella pneumoniae. In de meeste gevallen van resistentie gaat het om de Oxa-48 variant van de Klebsiella bacterie. Klebsiella kan in ernstige gevallen infecties veroorzaken zoals:

  • Urineweginfecties
  • Wondinfecties
  • Bloedinfecties
  • Luchtweginfecties – Bronchitis en longontsteking

Personen die last hebben van een ziekte zijn meer vatbaar om een infectie te krijgen van Klebsiella. Mensen die last hebben van chronische longziekten, verwond zijn, een operatie ondergaan zijn, in een ziekenhuis of verpleeghuis zijn opgenomen vallen onder de risicogroep.

Besmetting Klebsiella

De manier om voornamelijk besmet te raken is via direct contact van de handen. Het grootste risico op Klebsiella besmetting ligt daarom ook bij de gezondheidszorg. In de zorg zijn er veel mensen met een lage weerstand die vatbaar zijn. Daarnaast wordt er veel contact gemaakt door te helpen met aankleden en uitkleden, wondverzorging en douchen. Gelukkig kan men niet snel besmet raken via de lucht, aangezien de Klebsiella bacterie niet door de lucht verspreid.Greep uit onze partners

AcoustiNorm
MH Roadstyling
Thibor
ROVO Benelux
Ben Eilers
Burotronic
LSB Groep
Wagemans
Viralis
atmr
FurniWorks
Next Level Office
Mischa Reinasan Wat leuk dat u interesse heeft. Ik stuur u graag wat informatie toe. Uiteraard sta ik er voor open om met u mee te denken. Ik ben te bereiken op +31 (0)43 - 302 00 41.

Mischa Frijns - Mede-eigenaar Reinasan

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.