Reinasan. Cleaner. Greener. Safer.

Fotokatalyse

×

Wat is fotokatalyse?

Er is sprake van fotokatalyse als een chemische reactie versneld wordt als gevolg van een gelijkmatige blootstelling aan zowel een stof katalysator als aan licht. Deze reactie kan duizenden tot miljoenen keren versneld worden. Het opvallende van fotokatalyse is dat er sprake is van een gecombineerde blootstelling. Er zal geen significante versnelling van de reactie plaatsvinden bij blootstelling aan slechts één van de factoren.

Verschillende vormen van fotokatalyse

Er zijn verschillende vormen van fotokatalyse te onderscheiden. Het meest bekende voorbeeld van fotokatalyse is fotosynthese. Dit is een vorm van natuurlijke fotokatalyse waarbij gebruik wordt gemaakt van licht om suikers te maken van koolstofdioxide, water, en voedingsstoffen. Als een van deze blokken ontbreekt, kunnen planten zich niet ontwikkelen. Naast de natuurlijke fotokatalyse wordt er veel gebruik gemaakt van dit soort versnelde reacties in de chemische sector. Het effect van fotokatalyse vormt onder andere de basis bij de productie van luchtzuiveringssystemen.


Greep uit onze partners

AcoustiNorm
MH Roadstyling
Thibor
ROVO Benelux
Ben Eilers
Burotronic
LSB Groep
Wagemans
Viralis
atmr
FurniWorks
Next Level Office
Mischa Reinasan Wat leuk dat u interesse heeft. Ik stuur u graag wat informatie toe. Uiteraard sta ik er voor open om met u mee te denken. Ik ben te bereiken op +31 (0)43 - 302 00 41.

Mischa Frijns - Mede-eigenaar Reinasan

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.